Levnads Historier

Kvinna som blev halv - fortsättning

2009-02-28 06:37 #0 av: Tatsja

När jag kom hem från operatioen var familjen glad, i alla fall i början. Sen började maken sin häxjakt

Fast det var cancer och jag var tvungen att ta bort både livmoder och äggstock, så fick jag inte vara glad länge. Maken började med små pikar, som, Hörru, du halva kvinna.

Eller om vi träffade någon han kände, detta är min fru, hon är bara halv kvinna.
Väldigt generande, både för mig om de han presenterade mig för.

Han kunde också komma med kommentarer som att här är det bara att tuta och köra. Minns att vi var på midsommarfest med ungefär 30 personer och där ställer han sig upp och säger orden. Sen kommer frågan. Någon som vill testa?. Förnedrande. Jag bara reste mig upp, tog mina saker och gick hem. Han förstod aldrig varför jag gjorde så. Skämde ut honom ju.

Hemma brukade jag fråga varför han gjorde så. Jamen det är ju sant. Du är ju bara halv. Kan aldrig få ett barn igen. Mina försök att få honom att förstå hur jag kände det, gick om intet. Även hans mor och bröder började behandla mig så. ingen frågade hur det gick med cellgifterna. Mådde jag dåligt? Behövde jag någon som följde med mig.?

Att samtidigt försöka ta hand om familjen och även ha dessa skador från trafikolyckan. Gjorde att jag skilde mig -99. Fick då reda på att han hade andra på sidan om. Vara intim med mig som var halv, gick ju inte.

Även jag själv började känna mig halv och ingen kvinna längre. Jag var ju inte det. Känslan av att sakna just det för att vara kvinna, gjorde att jag gick ner i en depression. Ingen i familjen förstod varför mamma kunde sitta och gråta. Det var en jobbig tid.

Jag tog mitt pick och pack och flyttade från honom. Barnen var redan utflygna, så det var inga problem. Det blev Värmland för mig. Bodde på en bondgård. Där var jag i 5 år. Sen kom jag till Köping för att vara närmare mitt lilla barnbarn.

Har idag försökt att prata med barnens far om detta och än idag anser han att det bara var en skämt.

Så det gäller att få även maken att förstå vad som gjörs och att vara ett stöd.

Tatsja

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-03-01 18:59 #1 av: Hawknestgrove

Fy fan, sånt svin!!!!!! Bra tt du är borta därifrån. Synd att du inte kunde funderat ut något riktigt intimt djävulskt att säga om honom, när han trumpetade ut allt om dig!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-02 09:34 #2 av: Tatsja

Jag ger honom dåligt samvete ibland. Speciellt när han behandlar sönerna olika. Skäller ut honom efter noter. Du skulle bara höra hur len han är i truten iblandGlad

Sen har vi ett gemensamt barnbarn. Bara att sända slant så jag kan köpa present. Han har det gott ställt, till skillnad från mig.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-03-03 23:11 #3 av: MIRJAMI

Kan ju hoppas att han en dag får känna på sin egen medicin.....

Blir han allvarit sjuk och får ta bort en dell ut av kroppen så kanske han först då fattar. Inget man sitter och skämtar om...om en annann människa har varit så allvarit sjuk som du var. Kan ju undra vad han tänker med?? Behandla sin fru på det sättet...han borde ju ha stöttat dig i den läget.

Klogt gjort att du lämnade han...han fick alldeles för mång år av dit liv som han inte var värd att få!!

Anmäl
2009-03-04 08:37 #4 av: Tatsja

#3 Ja, han fick många år. Nästan 30. Jag kan så här med facit i hand, förstå varför jag inte lämnade honom tidigare. Osäkerhet, dålig självkänsla. Idag vet jag exakt hur jag ska ta honom när det gäller sönerna. Då ha gör lite skillnad på den. Den yngste är en besvikelsen. Ingen tjej. 5 generationer grabbar och vi får 2 stycken. Fast första barnbarnet är gulleungen för släkten.

Men jag ringer ibland och skäller ut honom, ger lite dåligt samvete för den yngre. Talade om vad han sa till mig. Har ingen far längre och det bryr jag mig inte om. Tror det tog hårt på honom. Nu ringde han igår och pratade i 15 minuter. Glad son, Pappa ringde och vi pratade jättelänge.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-02 23:35 #5 av: uffelarsen

Fy faan sådana som han skulle man binda fast i pungen och köra en runda med bilen, Han fick 30år av ditt liv och du fick en NITLOTT! Lägg inte en sekund mer än vad du behöver på det puckot. en sådan självgod djävul!! jag är i princip emot all form av våld men vissa människor skulle behöva en runda på sjukhuset för att där inse hur liten man han egentligen är. att vara utlämnad till andra, att inte känna sig hel tar både psykiskt och fysiskt hårt på en. Sådana som han borde få typ en "harmlös" prostatacancer där han förlorar sin sexuella förmåga och gärna en omgång urin läckage då hade han kanske förstått vilken idiot han har varit.

Förlåt om jag har använt lite hårda ord men jag lider verkligen med dig.

Tur för dig att du slapp kräket, ta för tusan inte tillbaks honom du klarar dig garanterat mycket bättre själv , du behöver ingen som drar ner dig. släpp honom och gå vidare .Och om du känner för att hålla en karl i handen så finns hur många bra "gubbar" som helst härute .

Mvh

Uffe

 

Anmäl
2009-06-03 10:08 #6 av: Tatsja

Tack för dig stöd.

Ja, jag tar aldrig tillbaka honom. Har faktist med åren som jag varit ensam, blivit starkare. Vågar nu säga ifrån om saker och ting.

Var finns alla dessa karlar? Jag har inte hittat någon som vill hålla handen. Det enda jag brukar få höra är att jag ska vara nöjd om någon vill ha mig. Handikappad som jag är. Sen att jag har känslor i kroppen, verkar de inte förstå. Jag ska bara vara tacksam. Dessa karlar tackar jag mig för.

Mitt ex, skämdes för att gå med mig, bara för att jag har rollator. Nu är han tillsammans med en som är förlamad och sitter i elrullstol. Fast det är enligt honom skillnad. Jag ser ingen skillnad.

Handikappad som handikappad.

Fast han kan gott ha det.

Nu lever jag för mina barn, barnbarn och vovve. Men längtan efter att krypa in i en famn, finns ju. Att få kramas, hållas om. Men det verkar bara vara en dröm.

ha de så gott.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-04 14:53 #7 av: Hawknestgrove

Tatsja, hämnden är en rätt som skall ätas kall. Glöm inte det!Flört

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-06-08 10:36 #8 av: Tatsja

Gunilla. Ja, det är sant. Men jag skrattar lite inombords åt honom. allt ont han gjort mig under alla år.

Men kontakten med honom, måste jag ha, då vi har barn ihop

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-08 21:09 #9 av: Hawknestgrove

ja det är väl det som är jobbigt. Den biten kommer man aldrig ifrån. Gemensamma barn och allt som hör därtill.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-06-09 13:35 #10 av: Tatsja

Man påminns hela tiden. Fast jag brukar nu tänka på att det är skönt att vara av med honom. Jag har det bättre själv.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-15 15:45 #11 av: mona43

Det var mycket elakt av honom att bete sej så. Skrikandes Du gjorde helt rätt som flyttade ifrån honom.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-06-16 10:19 #12 av: Tatsja

Fast 25 års helvete satte sina spår. Sen hamnade jag i ett annat dåligt förhållande. Det visade sig att han bara ville ha en hushållerska. Tog mig ur det också

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-16 21:28 #13 av: Hawknestgrove

Grattis till dig, tufft!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-06-16 21:53 #14 av: mona43

Ja det kan jag förstå, 25 år går inte spårlöst förbi. Bra att du bröt med den andre också.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-06-17 09:44 #15 av: Tatsja

Fast det har gjort mig misstänksam mot män. har även blivit lite egoistisk.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-17 12:00 #16 av: uffelarsen

Varför misstänksam mot män? missförstå mig inte nu, du borde kanske ta en titt på varför du "väljer " dåliga män, dom har kanske vissa egenskaper som gör att du "faller" för dom, vilket bara leder till nya besvikelser . Det finns kvinnor i min närhet som ideligen faller för män som är kriminellt hårt belastade eller alkoholister/narkomaner och inte minst dom som är hustrumisshandlare, jag säger inte att så är faller med dig men du borde ta en titt på vad det är som gör att du dras till "dåliga män. I dom flesta förhållanden som jag har sett  där ovannämda typer är inblandade har jag inte sett ett enda lyckligt slut, det blir som en ond cirkel, man blir av med en idiot för att sedan hitta en ny, och inte blir det bättre. Har man haft ett par dåliga förhållanden så kan det bli som för dig, att man till slut väljer att inte ha fler förhållande eller själv blir lite av den dåliga typen som säger till sig själv att NU skall jag inte ta mer skit och nästa gång så skall jag "ge tillbaka" jag har en i min familj som har blivit sådan. Lär dig av dina misstag men gå inte och bli bitter och misstänksam mot alla män för det är lika mycket upp till dig att lyckas i ett förhållande. Hoppas att du inte på något sätt missförstår eller tar illa upp då jag vekligen förstår dig men vill ge dig en "knuff" i rätt riktning. För mig är det oerhört svårt att skriva och få till det på ett sätt som inte kan tydas fel , ord i text är inte riktigt min stil.

Kämpa på!

/Uffe

Anmäl
2009-06-17 13:50 #17 av: annemaria1962

#5 det var en bra tanke!! Flört detta med prostatacanser!! det skulle säkert få honom att landa hårt, långt ner i skosulorna!! hoppas ju verkligen det. ingen ska behöva få en sådan sjukdom, men man kan ju inte låta bli o önska, då det gäller sådan, totalt o känsliga o själviska människor! man önskar ju verkligen dom fisk utav sin egen "medicin"

men så bra att du känner du har ett liv du mår gott i nu! har själv varit gift med en man som psykade o när det var som värst, även hotade mig o våra söner till livet...

Anmäl
2009-06-18 10:02 #18 av: Tatsja

#16. I början är de jättegulliga och fina. Jag har bara haft en efter skilsmässan och han var väldigt gullig och omtänksam i början. Då är det inte lätt att veta hur de är egentligen.

Jag är misstänksam bara för att de flesta jag fått kontakt med på nätet, anser att jag ska vara tacksam för att någon vill ha mig. Jag är ju överviktig, handikappad. Får ofta höra, att du har väl inte haft sex på länge. Var tacksam för att just jag vill det. Detta betackar jag mig för.

Men skulle den rätte stå där, så ändrade jag mig nog.

Ha en fin dag.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-18 12:57 #19 av: uffelarsen

Internet är en fantastisk sak, där finns hur mycket bra saker som helst, men nätet har även många många mörka sidor. pedofiler är ett exempel,dom har fått ett nytt jättelikt "arbetsområde" dom tar kontakt med barnen på barnens "favo" sidor och bygger upp ett förtroende som dom sedan utnyttjar på olika vis. Mina barn har haft datorer på sina rum med internet sedan dom var små, Jag vill inte på något sätt lägga mig i deras privat liv ,men klargjorde från början att jag skulle ha kontroll om dom skulle vara uppkopplade på nätet, vid en koll av min sons dator fann jag en konversation som skedde via sonens kamera . en typ ville att min son skulle klä av sig framför kameran med flera saker därpå. jag såg vid tidigare samtal hur den här typen byggde upp ett förtroende, han försökt att låta som om han var en ung tjej men hans ordval och sätt att skriva sade mig att detta var en kille i betydligt äldre ålder än den tjej som han försökte att imitera.jag såg att min son fixade det bra , drog sig ur sitsen på ett mycket moget sätt och har därför inte pratat om den händelsen med honom. men har givetvis haft många fler samtal med både min son och dotter om internets mörka sidor. Vad jag vill säga med detta är : Skitstövlarna har också funnit internets fördelar, Om någon som du har talat med på nätet kommer in på om du har haft sex eller inte under längre tid, tänk efter.... är det relevant? om ni nu inte har träffats,umgåtts i det "verkliga livet" varför undrar han det?. Sex är jätteviktigt , men det finns andra saker i livet som är av lika stort värde.Men SEX är knappast något som en vettig människa tar upp vid "nätkontakt" då tycker i allafall JAG att du kan "kasta skiten tillbaka i sjön" Men ge inte upp, det finns bra män där ute.

/Uffe

Anmäl
2009-06-19 10:41 #20 av: Tatsja

Jo, jag drar mig alltid ur när de kommer in på sexet. Även om jag är handikappad - överviktig och äldre, så betyder det inte att jag är "utsvulten". För mig är saknaden av en famn att krypa upp i, kramas, viktigare.

Men någonstans kanske den rätte finns för mig.

Trevlig midsommar.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-21 15:25 #21 av: mymlanbus

Jag var 31 när jag fick livmoderhalscancer, jag kände mig halv länge, nu känner jag mig ganska komplett :)

Anmäl
2009-06-22 09:02 #22 av: Tatsja

Jag kan än idag känna mig halv ibland. Fast inte lika ofta som förr. Men jag har ju gått igenom massa operationer efter den.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-23 20:36 #23 av: Hawknestgrove

Nä, tjejer, tänk intee så. Inte 17 är vi halva för att vi antingen har valt själva att inte berika denna jord eller om det är på grund av sjukdom. Vi är hela och fina tjejer!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-06-23 22:24 #24 av: mona43

 Håller med er, vi är lika fina som förr och värdefulla, det är bara en massa struntprat av dumma oförstående personer. Men jag förstår såväl att det sårar.

Skulle själv också bli ledsen om jag blev så där hånad. Har man inget val så vad skall man göra, man vill ju leva.

Har själv råkat ut för karlar på internet som bara ville prata sex, så där drog jag mej ur snabbt. Sedan träffade jag min nuvarande gubbe, men var oerhört försiktig i början. Men nu har vi varit ihop sedan i december 2001.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-06-24 10:27 #25 av: Tatsja

Jag är försiktig nu med karlar. Märker jag att de börjar dra sig åt sexhållet, då är det adjös från mig.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-06-24 10:48 #26 av: mona43

Hur personen är som person är oerhört viktigt, så man mår bra tillsammans, sedan brukar det lösa sej med resten.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-06-25 10:00 #27 av: Tatsja

Sen när man är bränd, så är man väldigt försiktig igen och misstänksam. Hellre lever jag ensam än i ett rent helvete

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-10-02 05:58 #28 av: Loveferrets

#27, Håller med, nu har det iofs gått ett par månader men hur är det med dig nu ?

Anmäl
2009-10-02 08:47 #29 av: Tatsja

#28 Jotack, jag är mycket starkare nu, har lärt mig säga nej, utan att få dåligt samvete, sen när jag klippte banden till släkten, så måe jag bättre. Exet hae jag redan skällt ut, är inte rädd för honom längre

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-10-02 08:54 #30 av: Loveferrets

#29, Underbart att höra, kramen.

Anmäl
2009-10-02 09:26 #31 av: Tatsja

Tack, fast idag äe jag ynklig. Har sån väek i tumme och arm. Tummen är värst, sen kliar det under gipset.

Ska se om vårdcentralen hae rätt att jag kan då lindring när jag byter morfin plåster, vilket ska göras idag. Bytes var tredje dag

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-10-02 09:33 #32 av: Loveferrets

Okej, lycka till.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.