04 - Fysisk & Psykisk Misshandel

Utsatt av föräldrar

2016-08-09 23:26 #0 av: elviraj

I 9 år har jag växt upp med våld, alkohol och övergrepp.
En utredning på socialtjänsten är iprincip avslutad, men jag vågar inte prata. Samtidigt som min socialsekreterare hela tiden vill att jag ska våga berätta så säger mamma hela tiden att jag skvallrar om jag berättar, och att mamma och pappa kommer hamna i fängelse om jag berättar, ''är det det du vill?'' brukar hon säga...

Jag vill ha en förändring, samtidigt så sviker jag mina föräldrar och jag kanske väljer jag bort en hel släkt om jag berättar.
Jag vill inte förstöra för någon, men jag orkar inte mer.
Jag kan inte klä mina känslor och upplevelser i ord, det kommer inte fram, för någonstans i bakhuvudet så får detta inte pratas om ...
Vad ska jag göra?

Anmäl
2016-08-09 23:32 #1 av: Alana82

Du sviker inte dina föräldrar, de är de som har svikit dig och snälla berätta detta för din socialsekreterare så de kan ge dig den hjälp som du behöver

Anmäl
2016-08-09 23:40 #2 av: _Fisken

Jag tror inte de hamnar i fängelse. Jag tror att dina föräldrar får avlastning/hjälp/avgiftning. 

Du sviker inte genom att berätta. Du hjälper dem. 

Sociala finns inte för att "sätta-dit" folk. De försöker få familjer och fungera och FRÄMST att barn får det bra. Det är nr1 för sos.

Anmäl
2016-08-10 00:05 #3 av: elviraj

#1 Vet bara hur arga de kommer bli om jag berättar, är så himla rädd för det..

#2 Nej, kanske hamnar de inte i fängelse, men att mamma hela tiden hotar mig med saker får mig att känna så mycket, skuld, ansvar och lojalitet.
Jag vet också att soc gör allt för att vi barn ska ha det bra, men det är så svårt när ingen annan i familjen talar sanning. Allt jag vill är ju bara att vi ska ha det bra, men det är så svårt när de ljuger ...

Anmäl
2016-08-10 00:27 #4 av: _Fisken

Hej igen. Det är definitivt supersvårt för dig ensam att göra nåt.  Det måste in en tredje vuxen in i detta som hjälper dig/dom. 

Du som barn ska definitivt inte behöva gå med dessa tankar.

Anmäl
2016-08-10 01:30 #5 av: HundochKatt

Du ska absolut berätta om hur du har det. Vet hur svårt det är, och att man får känslan av att "ingen tror en", för sannolikt kommer din familj att neka. Men stå på dig!

 Jag vet vad jag talar om så jag ber dig att berätta och gör inte samma misstag som jag och ta definitivt inte hänsyn till din familj. Det är ju de som svikit dig och det är ingenting som du ska ha samvetskval över! Berättar du inte så sviker du dig själv! Och du förtjänar så mycket bättre!

Har du svårt för att berätta för socialsekreterare så be att få träffa en kurator alt. psykolog. 

Lycka till!

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-08-10 11:39 #6 av: elviraj

#4 Jag vet.. Måste komma på något sätt så jag kan berätta...

#5 Jag har vid ett tillfälle berättat om en händelse för min socialsekreterare, då fick jag flytta till jourhem, men flyttade snabbt tillbaka till mamma igen. 
Jag har ju så mycket mer att berätta, och jag har det fortfarande inte bra, men det som gör det så svårt är att ingen i min familj står bakom det jag säger, precis som du nämde - att de kommer neka!

Jag håller med dig, men det är så svårt när det handlar om ens familj.
Har två vuxna i skolan som jag litar på, kanske ska försöka där när skolan börjat..

Tack snälla!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.