09 - Stöd, Hjälp & Terapi

Någon med tips?

2014-10-06 18:58 #0 av: Anonym345

Idag har jag legat i sängen hela dagen.. I mörkret. Har inte orkat ta mig upp, vill helst ligga med kudden ovanpå huvudet och försvinna.. . Men det blir nya tag imorgon ..
Hur gör ni när ni har en sån här dag ?
Någon som har ett sånt där superbra tips för att orka ?

Anmäl
2014-11-03 18:58 #1 av: flisan96

När jag har såna dagar så försöker jag tänka på 3 positiva saker och jag försöker hitta på saker varje dag så jag hr något att se fram emot och ja skriver även om det som känns tungt men jag skriver även om det som känns bra. Man måste hitta dom små positiva sakerna, jag hoppas att jag var till hjälp lite

Anmäl
2014-11-06 15:16 #2 av: Calcifer

Jag sätter upp små, små mål för mig själv som jag måste göra under dagen. Oavsett om det är något simpelt som duscha, ta ut soporna, eller diska, och sedan när jag gjort mina små mål så belönar jag mig själv och tillåter mig själv att känna mig förjefligt stolt för ja, jag mådde jättedåligt, men jag gjorde NÅGOT. Oavsett om det var att vattna blommorna eller dammsuga vardagsrummet. Jag gjorde NÅGOT och det får man vara stolt över. Då känner jag att jag orkar mer, för varje liten grej jag lyckas göra är ett enormt steg och då blir det lättare att sedan göra större grejer. Gå och handla, städa badrummet, göra läxan, eller så.

Man får ha skitdagar då man inte orkar gå upp, men om man sätter upp bara ETT mål (t:ex duscha, diska, ta ut soporna) och sedan gör det så får man må bra för man klarade av den lilla grejen och man får känna sig stolt och duktig och vill man återvända till sängen sedan får man.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-12-13 12:02 #3 av: Thotis90

Jag skriver en lista med punkter som jag vill ha avbockade under dagen, men det är ingen press. Jag måste inte göra sakerna, utan jag tar det i den mån jag orkar. Min vardag brukar fungera bättre med den här listan.

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl
2014-12-25 01:44 #4 av: jela96

3# Jätte bra tips! Ska prova det :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.