01 - Allmänt

Vända det till något bättre.

2013-11-30 12:37 #0 av: Calcifer

Nu vill jag inte antyda att man kan vända på det man utsatts för så att det sätts i ett positivt ljus - blir man utsatt för psykisk eller fysisk misshandel är det alltid vidrigt. Däremot finns det vissa positiva saker man kan knipa fram ur det, när styrkan infinner sig. T:ex har jag valt att använda min egna bakgrund med misshandel till att lära mig att jag absolut inte förtjänar att bli behandlad så, oavsett vad personen säger. Oavsett hur mycket någon försöker banka in i mitt huvud att jag är så värdelös att jag inte förtjänar bättre. Så för min egen del har det åtminstone lärt mig att aldrig någonsin tolerera sådan behandling igen.

Kan ni känna igen er i detta? Finns det någon positiv gnista ni kan hitta bland era sår?

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2013-12-04 18:52 #1 av: ceccie

Jag håller på och lär mig att inte låta mig behandlas illa. Jag har en bit kvar. Men jag har kommit en bra bit på vägen. Jag har börjat öppna mig inför alla andra. Det är ett bra steg o bli hel. Jag är värld mer än o va någons soptunna.

Anmäl
2013-12-05 01:32 #2 av: Calcifer

#1 Låter jättebra! 

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2013-12-05 19:41 #3 av: [dagdrommarn]

Ibland så kickar tanken på honom upp min motivation till att ta bättre hand om mig. Han ville ha mig svag och sårbar så bästa hämnden är väl att vara stark och fabulous=)

Anmäl
2013-12-09 11:00 #4 av: Emmaja

Jag känner igen mig om att jag aldrig kommer låta någon göra illa mig igen, men däremot e jag tveksam till den positiva gnistan, är rädd för att jag har blivit så skadad att jag aldrig låter någon komma nära mig överhuvudtaget. Det har satt djupa spår som jag försöker att leva med, men det handlar mer om överlevnad än att leva.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.