04 - Fysisk & Psykisk Misshandel

Ingen vill hjälpa pappa!

2012-05-28 22:09 #0 av: lolenona

Det är helt sjukt.

Min älskade pappa har haft ett 50 årigt äktenskap. Min mor som är bla narcisistisk, psykopat och har bla en dold aggresiv personlighet (enligt mig som dotter i familjen).

Då hon inte har någon självinsikt och inte tycker att hon har några fel och brister kommer hon dessvärre inte att få någon diagnos...

Det har varit ett konstant parerande hela livet för att inte hamna på en mina. Alla har alltid behagat denna kvinna för att hon är specialist på att manipulera och se till att få allt som hon vill. expert på att förminska och förlöjliga.

Hon hatar allt och alla som inte tycker och gör som vill.

Min far har mentalt brytits ner sakta men säkert till att lida av djup deppression och fått lov att få ECT behandling vid 3 tillfällen med kort tid däremellan för att komma "Tillbaka".

Min mor ser ner på personer som behöver hjälp och att min far nu är ett psykfall som skall låsas in.

Hon har hela mitt liv nervärderat honom, talat om att han lurat henne då han hade 2 plånböcker när de träffades. Att hon alltid velat skiljas.

Nu när min far vill skiljas för att överleva och slippa vara inlagd på psyket vägrar hon. Det skall bli 6 månaders prövotid trots att de är över 69 år.

Säters sjukhus har inte haft någon kurator eller psykolog att tillgå. Den ena tjänsten har varit vaccant länge och den andra har varit sjukskriven utan att man har några vikarier att sätta in.....

Återkommer...

 

Anmäl
2012-05-28 23:59 #1 av: Mirjami-78

Har för mig att det finns något liknande för män som de kan vända sig till som vi kvinnor har kvinnojouren. De kanske kan stödja och hjälpa.

Kan inte förstå att det varken finns en kurator eller en psykolog som han kan få hjälp från. Det skall man ha rätt till.

Starkt gjort ut av din far att han väljer att inte fort. leva med din mor utan väljer att lämna de äktenskapet som inte är ok.

Jag hoppas att han med tiden skall må bättre och få den hjälpen han behöver.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Anmäl
2012-06-01 16:22 #2 av: Hawknestgrove

Ja, 6 månader är det tyvärr, om man inte kan enas. Enda trösten är ju, att det spelar ingen roll hur mycket den andre sätter sig emot, det går igenom ändå. Hoppas din pappa äntligen kan komma loss och bli en fri människa nu, så han  kan njuta lite av livet ändå.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-06-02 22:03 #3 av: ceccie

Jag känner igen historien. Så där hade min pappa med min mamma. Han dog när jag va 12 sen fick jag ta över rollen som pappa hade. Jag har sökt hjälp men det är jag som fick ta skulden . Det är mitt fel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.