09 - Stöd, Hjälp & Terapi

vad är okej?

2011-11-07 21:38 #0 av: lintor

efter allt som hänt, så känns det som att man har blivit sjuk på något sätt. man har förändrats så mycket som person, man kan inte förklara riktigt hur men man känner sig inte som sig själv längre.
man blir så orkeslös, trött, nere. skolarbeten är en pina att göra, för lyckan för framtiden är som bortblåst. vad ska man säga är förklaringen? är det okej att skolan går dåligt pga av allting?

samtidigt vill man inte skylla bort sig, man vill bli sig själv som innan. den glada, positiva glada tjejen! även om man kanske inte direkt såg en framtid då så tog man det med en klackspark..  nu ser det bara svart ut. och när man förklarar så är svaren bara: det blir bra snart ska du se, kämpa vidare, tänk positivt.
men det är svårt, det är inte att bara. på nått sätt har man blivit det här, man har blivit humöret. det är som att de som inte varit med om samma sak, förstår riktigt.

även om man ska kämpa för att må bra, så har man blivit så dyster efteråt. på nått sätt så känns det som att inget i världen kan få en att känna sig som normal igen.

hur ska allting sluta? vad ska man säga när man inte orkar mer? är det okej att inte orka mer?

kram på er / vilsen liten tjej

Anmäl
2011-11-09 18:37 #1 av: Sagalilla

Man skall alltid lyssna på sin kropp, är du slut och utmattad är det inte konstigt. När man har varit med om jobbiga saker kan man behöva vila mycket och försöka göra sånt som lyfter upp en, göra sånt som får en att må bra. Men ibland måste man bara få pausa också, och bara ta de lugnt. Har du nån proffessionell hjälp? Om du har hamnat i en depression så är det ju ämnen som de finns för lite av i din kropp, tex ceratonin, det som gör en glad, då behöver du hjälp för att komma ur depressionen. Du skall absolut ta dig själv på allvar, känner du att du inte orkar mer, så måste det ske en förändring i ditt liv, ta hjälp om du inte har det, och så kanske du kan gå halvtid i skolan istället eller så...Förändra så att din situation så att du kan stå ut i den iallafall.

Hoppas att du tar emot all hjälp du kan få! Det är allvarligt om man har mycket negativa tankar och känslor, det är ohållbart i längden och det skall inte underskattas!

Kram

Anmäl
2011-11-09 18:44 #2 av: Sagalilla

Sen får man också många utbrändhets och utmattnings symtom efter svåra upplevelser, så det är naturligt och jag hålller med dig om att det är svårt att få omgivningen att förstå, för man måste ha upplevt något liknande för att kunna förstå hur kroppen och psyket reagerar på psykiskt smärta!

Men här förstår många vad du pratar om, det är det som är så bra med att ha kontakt med människor som har liknande erfarenheter eller som varit i liknande livssituation.

Viktigt att man kan känna sig "normal"! Det är inte alls konstigt att reagera psykiskt och fysiskt. Det är friskt att reagera på svåra händelser. Men blir det för tungt att komma ur själv, då måste man söka mer hjälp.

Anmäl
2011-11-10 21:27 #3 av: lintor

tack så mycket, det värmer verkligen!! jätte bra ord, ska verkligen ta till mig det, tack så mycket

kram

Anmäl
2011-11-13 10:56 #4 av: Hawknestgrove

ja, att känna sig som överkörd av en ångvält, både psykist och fysiskt är en rätt bra liknelse, tycker jag.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.