04 - Fysisk & Psykisk Misshandel

God Middag

2008-03-02 14:13 #0 av: BranDuir

Förutsätter ju att detta forum inte bara är till för kvinnor som blivit misshandlade....jag har själv för många år sedan levt i ett förhållande där jag blev utsatt för ganska omfattande psykisk misshandel av tjejen....och av kärlek och rädsla för ensamheten lät jag det fortgå i nästan tre år....innan jag till sist fick nog och lämnade...detaljerna sparar jag på lite...men det var ett rent helvete när det pågick...och det tog lång tid att hämta sig efter all skit.

 

 

Anmäl
2008-03-02 14:55 #1 av: chik

OskyldigGod Midag skälv..BranDuir..

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2008-03-02 18:39 #2 av: april4

Såklart det finns misshandlade män oxå, fast konstigt nog så är det så tabubelagt. Välkommen Branduir. Är själv oxå ny här.

Anmäl
2008-03-02 18:42 #3 av: LuckyLady

Hej!
Visst är även misshandlade män välkomna här!
Givetvis är även detta ett problem som måste fram i strålkastarskenet.

Tyvärr sträcker sig inte min kunskap så långt.
Antar att mycket är lika oavsett kön på den som drabbas eller den som är "boven" idramat.
/LuckyLady


LuckyLady Värdinna Misshandel iFokus

Anmäl
2008-03-02 21:16 #4 av: Martin

#3 Det är samma "mekanismer" som styr den som slår oavsett om det är män eller kvinnor.

Något det också talas tyst om är den misshandel som förekommer i homosexuella förhållanden, ibland kanske för att en eller båda av parterna inte är offentliga med sin läggning och därför inte vill/vågar/kan ropa på hjälp.

Det finns ett exempel där en kvinna väldigt grovt misshandlade sin partner, och sedan åkte med ambulansen in till sjukhuset som "väninna" som hon sade till ambulanssjukvårdarna. Den misshandlade vågade givetvis inte berätta något om vad som hänt utan menade på olyckshändelse ända tills en läkare anade oråd och körde ut kvinnan från salen där den misshandlade låg och blev undersökt av läkare.

Ett annat problem är att det finns få ställen en man kan vända sig till (i likhet med kvinnojourer osv).

Malmö har fått utmärkelsen som "bäst i Europa" på att förhindra och motverka kvinnovåld. Inom kort (eller om det redan har) öppnas det första Manskriscentrat här, som skall kunna ta emot gärningsmän som behöver hjälp (även boende alltså). Det innebär också att det inte alltid kommer att behöva vara kvinnan som måste lämna lägenheten efter en misshandel och där myndigheterna har gripit in.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-03-02 21:18 #5 av: Hera

bra info Marnyman, som vanligt :) Tack!

Anmäl
2008-03-04 01:39 #6 av: Hawknestgrove

JA, Precis som MArny påpekar, så förekommer det om än i mindre omfattning misshandel av männen. OCh mansjourer är det inte så många av och jag tror inte de är uppbyggda på samma sätt som kvinnojourer..Dessutom, så tror jag, det är "skämmigare" för en man att söka hjälp.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.