09 - Stöd, Hjälp & Terapi

Psykoanalys

2008-06-27 23:31 #0 av: LuckyLady

Psykoanalys är en behandlingsmetod som syftar till att starta en djupgående förändringsprocess i hela personligheten. Dess främsta mål är ökad självkännedom. Vid många slags psykiska störningar och sjukdomar är psykoanalys en unik hjälp till bearbetning och förändring. Den psykoanalytiska behandlingsprocessen ökar individens förmåga att förstå och lösa egna psykiska konflikter och obearbetade trauman. Den syftar till en frigörelse från falska föreställningar om sig själv och omvärlden och bidrar till en mer realistisk självbild. Psykoanalys möjliggör att man kan acceptera erfarenheter av misslyckanden och begränsningar i livet, såväl som att bättre kunna utnyttja sina inre resurser och faktiska möjligheter i den aktuella livssituationen. Psykoanalys är en genomgripande och långsiktig behandling som bedrivs 3-5 gånger i veckan under flera år.
Läs mer om psykoanalys på samrådsforum

Fakta hämtad från Phir.se

LuckyLady Värdinna Misshandel iFokus

Anmäl
2008-06-29 15:29 #1 av: Hawknestgrove

Bra att det tas upp. Men detta tror jag inte på, förutom för analytikerna plånbok. Mitt X gick på sånt ett tag, kostade multum......

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.