01 - Allmänt

Söker eldsjälar

2009-05-30 17:35 #0 av: pernillaa

Hej

Mitt namn är Pernilla. För tillfället är jag 24 år gammal och är sajtvärd på Spökbilder iFokus, dock är inte det mitt enda projekt när det kommer till websidor. Nu söker jag folk som vill delta i skapandet av min andra websida.

Jag tar det från början:

När jag var 15 år blev jag överfallen och gruppvåldtagen av 5 medelålders främmande män. Det satte spår i mig som idag agerar motivation till att hjälpa andra och därför håller jag nu på med en websida med just det syftet. Websidan ska inikta sig på offer för sexual- och våldsbrott och deras anhöriga främst.

På websidan ska man kunna hitta information om sin situation, hitta länkar, telefonnr och adresser till annan hjälp, och dela sin smärta med andra. Man ska kunna läsa andras historier och även berätta sin egen.

Den här sidan kommer att bli lite speciell eftersom inte vem som helst kommer in i forumet på sajten. Jag har planerat att var och en som ska bli medlem på forumet, måste legitimera sig och skriva på ett kontrakt som blir giltigt eftersom inte vanliga användaravtal är det. Det är så viktigt att de som söker sig till sidan kan känna sig säkra där.

Men hur ska jag kunna kolla folks legitimationer överallt i sverige? Det kan jag inte, och just därför söker jag representanter för websidan runtom i Sverige som kan tänka sig att göra det.

Websidan är långt ifrån klar så känn ingen panik.

Jag söker också eldsjälar som har varit utsatt för sexual- och/eller våldsbrott som skulle kunna tänka sig att engagera sig i websidan och söka information och sammanställa och liksom representera en viss kategori på sajten. Jag t.ex. kommer specialisera mig på just våldtäkt eftersom det är det jag har mest erfarenhet av. Här kommer nog majoriteten bestå av misshandels-offer. Men jag behöver en för misshandel, en för incest, en för sexuella trackasserier, en för barnpornografibrott, en för mord o.s.v.

Känner du dig manad? Hör av dig till mig via pm eller skriv ett mail till Pernillaa85@gmail.com  

Alla frågor och tankar är välkomna.

Känner du dig rätt så insatt i konsekvenser som sexual- och/eller våldsbrott kan resultera i, som olika självskadebeteenden, självmord m.m. så är det också av intresse för mig att få hjälp och idéer kring.

Nu gäller detta alltrså både offer och anhöriga! Anhöriga är lika viktiga som offren på den här sajten.

Sajtens slogan är: Hjälp att hjälpa!

Alltså hjälp att hjälpa sig själv och hjälp att hjälpa andra.

Sajten har bara fått sin stomme än så inget tema är köpt och ingen information är upplagd så det finns ingenting att se egentligen och det som finns där kommer förändras totalt. men för er som vill se att den finns i alla fall så kan ni titta här.

Hör av er. Ju fler desto bättre och vet ni någon som kan tänkas vara intresserad så är det bara att tipsa, tipsa, tipsa!

Stor kram på er!

Och bara så att ni vet: Ni är starkare än ni tror!!!!!

Vänd er egen smärta till att bli någon annans styrka. Gör som jag och ge något åt världen.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-05-31 21:54 #1 av: Hawknestgrove

Puttar upp detta!!!!!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-31 21:56 #2 av: pernillaa

Tack för det Gunilla! =)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-06-12 01:06 #3 av: ANNIA

Pernilla en sak som jag kom på här sent omsider. Du skriver att ni ska kontrollera dom som söker medlemskap genom legitimation. Och som jag fattar ska ni fysiskt gå hem och ringa på hos dom personerna.

Jag tror inte det är så lämplig väg. För en person som lever i ett misshandels förhållanden kan få ett mindre helvete när ni går därifrån.

Säg att ni ringer på dörren.

Hej Jag söker namnet kvinna/man. Vill bara kolla att du är den som sökt medlemskap på sidan.

Är då den som misshandlar hemma och hör detta, ja jag tror du kan tänka dig själv hur det kan bli att se ut efter ni gått därifrån.

Om ni ska söka upp medlemmar så får ni komma på nån sorts ursäkt som gör det helt ok att ringa på hos främmande personer.

Tex. Hej vi är ett gäng som håller på och ska starta en butik på nätet coh gör en undersökning om det verkligen finns ett intresse.

Ni kan då ha en liten handskriven lapp som ni visar för personen som ni tror har sökt medlemskap så att den ser varför ni är där.

Sen får ni ringa på alla andra dörrar i samma fastighet och ställa samma fråga så att det verkligen ser ut som ni håller på att göra en undersökning.

A Minute to learn, never a master.
That´s life.

 

Anmäl
2009-06-12 10:46 #4 av: pernillaa

Nej vi ska inte hem till dom. Det här projektet är som sagt bara i startgropen än så länge. Men jag har absolut inte tänkt mig hem till någon. Det finns två uttänkta alternativ men sen hur genomförbara de är det vet jag inte än. det är mycket som ska kollas upp och lååång tid kvar innan sajten är klar att lägga upp helt. Men alternativen är:

#1

Jag utser representanter i städer runtom i Sverige som jag ser till att träffa genom att lägga pengar på en sverige-runt resa så att ett giltigt kontrakt skrivs mellan dom och mig. Sen får de ansvara för att kolla folks legitimation och då görs det på så vis att personen som vill bli medlem, skriver ett mail till representanten, representanten svarar och berättar om en plats där de kan träffas och göra klart detta. Och då har representanten behörighet att aktivera var persons användarkonto efter att id är visad och kontrakt skrivet. Antingen träffas de flera åt gången så att det är en träff varannan vecka eller så träffas dom en och en åt gången på olika platser varje gång. Att det är olika platser varje gång, det är viktigt även om det blir gruppträffar. Och mailen som skickas emellan görs med en tillfällig mail på min sajt för medlemmens del och en mail på sajten för representanten som är hemlig så det sker utan namn och med ett lösenord som inte väljs av medlemmen. Det blir genom ett formulär som medlemmen skickar detta. Man väljer bara i en lista över städer och sen fyller man i formuläret och så skickas det tillrepresentanten för den staden.

 

 

#2

Jag gör ett avtal med sveriges polisstationer runtom i landet så att legitimation kollas och avtal skrivs på där och sen aktiverar polisen medlemsskapet där hos dom.

 

Det sistnämda är jag mycket skeptisk till att det är möjligt, men det ska kollas upp. Men innan polisen kommer vilja ta ställning till detta så vill de nog se att jag har en websida att lägga upp först och för att komma vidare söker jag därför folk som kan tänka sig att bidra med någonting.

Kram

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-06-12 21:08 #5 av: ANNIA

Pernilla Det där med polisen är nog bara att glömma.

För många grupper som blivit utsatta för brott så kanske det skulle funka med ett sånt registreringsförfarande men jag tvivlar att det skulle funka för en person som lever i ett misshandelsförhållande. Nu finns det alltid undantag. Men många som lever i den sortens förhållande är så schemalagda av dom som misshandlar så dom har inte en möjlighet att träffa någon utomstående. Enda chansen om dom kan ta ledigt från jobb/skola och gå på en träff.

Och jag tror att många av dom nog inte skulle våga uppge sina namn eftersom dom inte vet vem som finns i andra änden så att säga.

Jag har inte varit i ett sånt förhållande men lämnar inte ut personliga uppgifter om mig på nätet av andra anledningar. Så jag reggar mig inte på en sida där namn och adress avkrävs just för att jag inte vet vem som finns i andra änden. Och då spelar det ingen roll om ägaren skrivit ut massvis med uppgifter om sig själv. För jag vet ju inte om det är sant det som står.

Jag förstår din tanke att det ska vara så säkert som det bara går att göra för dom som varit utsatta för brott. Men dom brukar å andra sidan vara än mer misstänksamma mot att lämna ut om sig själva just för att dom inte vill bli drabbade igen. Nu generaliserade jag för det finns alltid undantag från allt.

A Minute to learn, never a master.
That´s life.

 

Anmäl
2009-06-12 22:48 #6 av: pernillaa

Nej jag tror ju aldrig heller att det sista alternativet är möjligt överhuvudtaget men är man optimist så är man.

Jag förstår din tanke, visst gör jag det! Jag önskar att det finns ett lätt sätt att ordna det här på och nog kan jag tro att jag kommer förlora många medlemmar iom att det behövs uppgifter men de som blir medlemmar måste kunna vara säkra där. Man kommer ju åt allt på sidan förrutom forumet om man inte är medlem så dom kan ju ha någonting ut av det ändå de som väljer att inte registrera sig som medlemmar.

Och vad det gäller de som är misshandlade och kontrollerade av sina män så kommer ju även den blivande medlemmen någonting att säga till om vad gäller tid och plats för mötet om det nu blir så att man träffas en och en åt gången. Det kan ju gå att kombinera både större träffar och en och en. Representanterna får ju bedömma efter varje person som kontaktar.

Sen måste man ju ha i åtanke också att det inte bara handlar om förtryckta kvinnor. Det handlar om människor som söker hjälp EFTER ett trauma och deras anhöriga och det handlar ju även om våldtäkt och mobbing, m.m.

 

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-06-13 00:04 #7 av: ANNIA

Pernilla som jag skrev så funkar nog upplägget för många grupper, men just dom personer som blir misshandlade har en annan situation då dom bor ihop med sin plågoande och ofta är kontrollerade på ett helt annat sätt.

Många andra sorts brottsoffer har en helt annan sits just för att det oftast är någon utomstående, även om det är en bekant så bor dom inte ihop och då blir det annorlunda.

När det gäller misshandlade personer (psykiskt och/eller fysiskt) så har jag svårt att se nåt riktigt bra upplägg som uppfyller både deras chans att söka hjälp och samtidigt känna sig helt säkra. Kanske ha två olika forum, båda slutna, men att det ena kan man regga sig anonymt på helt vanligt sätt och diskutera lite mer allmänt, få tips och råd, till man känner sig mer säker och kan tänkas lämna ut mer personliga uppgifter och då komma in i det du har i åtanke.

Och jag har försökt vara noga med att inte skriva att det gäller enbart kvinnor. Men att jag undvikit just nämna kvinnor är för att det även finns män som blir misshandlade av kvinnor och att det även förekommer i homosexuella relationer.

A Minute to learn, never a master.
That´s life.

 

Anmäl
2009-06-13 07:42 #8 av: pernillaa

Självklart är det så att även män blir misshandlade och det är en otroligt viktig grupp det också. Nästan viktigare kan man tänka eftersom det kanske är mer skämmigt och svårare att gå ut med men kanske framförallt att förstå själv som offer att det är misshandel det handlar om.

jo din idé där med två olika forum är ju bra. Det ska jag fundera mer på. =)

Du har jättebra tankar. Sånt gillar jag! =)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-07-05 23:22 #9 av: pernillaa

Jag har haft två intresserade av att hjälpa till men står fortfarande ensam i dagsläget. Nu ska jag börja göra irodning en projektplan m.m. för att söka medel hos brottsofferfonden och behöver hjälp mer än någonsin. Just den biten med att söka klarar jag av men jag behöver veta ifall det finns någon som kan tänka sig att agera representant för sjaten som nämnt ovan.  Alltså vara den som kollar folks legitimation och aktiverar deras användare. Och så behöver jag ju någon för varje kategori, någon som kan hjälpa mig att samla information kring just den kategorin och strukturera upp.

Det är ett stort projekt och jag veta att jag har högtflygande planer. Men jag är medveten om att jag inte kommer att fixa det helt själv men är vi många så går det.

En eldsjäl lägger ner arbete innan man vet om man kommr att få något för det. Jag vet inte än om jag kommer att få några pengar från brottsofferfonden till det här projektet men ju fler vi är och desto mer kan vi ordna att lägga upp för bedömning och desto mer trovärdigt är det. Man tar sig längre om man är flera stycken.

Finns det ingen fler som är mogen att hjälpa mig införliva denna dröm om ett säkert community för sexual- och våldsbrottsoffer? Ett ställe där de kan få hjälp på ett så säkert sätt som möjligt.

Är vi många som sagt så kanske det inte behöver bli så mycket arbete. Men jag själv kan inte åstadkomma så mycket.

Maila mig på Pernillaa85@gmail.com ifall ni kan tänka er att hjälpa mig.

Kram

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-07-05 23:27 #10 av: pernillaa

Det behöver inte vara någonting stort. det kan vara att ni kan tänka er att skriva en enda artikel i ett ämne. Söka lite information för något enda syfte. Vad som helst. Tipsa om ställen man kan vända sig för mer hjälp än jag kan få här. jag måste ju också orda med sajten i sig så webdesigners eller vad det heter måste jag också komma i kontakt med.

Kram

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-07-07 22:33 #11 av: Hawknestgrove

putt!!!!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.