Om ifokus

Välkommen till Misshandel iFokus!

2014-05-30 19:47 #0 av: Cireea

Misshandel är vanligare än vad man tror och det är inte förrän man börjat läsa om varningssignaler eller andra människors berättelser som man kan se det omkring sig.

Misshandel iFokus är en plats där alla kvinnor och män, oavsett ålder, kan mötas för att prata ut, ge råd och dela med sig av sina upplevelser. Det finns ingen som inte är välkommen till oss. Oavsett om du upplever våld i hemmet eller om du blivit utsatt för misshandel ute på gatan så är du välkommen hos oss. Här är en plats för alla som blivit offer för misshandel. 

Misshandel är ett brott, ett våldsbrott. Det finns olika grader av misshandel och de olika gradera avgör vilket straff man får. Det kan definieras som: ringa misshandel, misshandel av normalgrad och grov misshandel. 

Under 2013 anmäldes 79 900 falla av misshandel i Sverige och omkring 17 500 av dem rörde barn som var under 17 år gamla. Det är en minskning med ca 8% jämfört med 2012.

Brottsofferundersökningar visar att en stor del av ökningen kan bero på att fler brott faktiskt anmälts. Varje år uppger ca 2-3% av befolkningen i Sverige att de blivit misshandlade. Så har det sett ut under en längre tid. Samtidigt finns det många fall av misshandel som polisen aldrig får reda på då de börda väljer att hålla tyst om saken.

Här är "cirkeln av misshandel" som visar de fyra stegen:
Källa: 

Brottsrummet

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2014-06-14 15:43 #1 av: Calcifer

Lägger detta som alltid synligt, jättebra skrivet!

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.