Annons:
Etikettlagar
Läst 6660 ggr
LuckyLady
2008-01-10 23:18

SOCIALTJÄNSTLAGEN, KAP 5

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Här kan du läsa Socialtjänstlagen, Kap 5

11 § Till socialnämndens uppgifter hör att verka för att den som utsatts för brott och dennes närstående får stöd och hjälp.

Socialnämnden skall särskilt beakta att kvinnor som är eller har varit utsatta för våld eller andra övergrepp av närstående kan vara i behov av stöd och hjälp för att förändra sin situation.

Socialnämnden skall också särskilt beakta att barn som bevittnat våld eller andra övergrepp av eller mot närstående vuxna är offer för brott och kan vara i behov av stöd och hjälp. Lag (2007:225).

LuckyLady Värdinna Misshandel iFokus

Annons:
chik
2008-03-02 14:57
#1

OskyldigLag!!Sen om man har någon användning för den är en annan sak..

Lena.P är jag i verkliga livet.

MIRJAMI
2008-03-15 23:50
#2

Jag litar inte för mycket på dessa lagar. Många är rädda att bli av med sina barn…när de har varit med om nåot och håller därför tyst….. Socialltjänsten kan ju hjälpa en i vissa tillfällen, men ut av egen erfarenhet ingen som jag själv skulle vilja ha daglig kontakt med. Om man skulle söka hjälp hos dem efter att ha blivit misshandlad, så skulle säkert frågan komma, hur kunde du hamna i denna situation?? Jag låter väldig pessimistisk, men jag ser inte socialltjänsten som att de skulle hjälpa en utan att peka finger mot en om något….

Upp till toppen
Annons: