Allmänt

Vad tar ni för valpen där i fönstret?

2008-07-24 10:57 #0 av: Linda79

Om missbrukare och deras utsatta djur

Missbrukare av alkohol eller droger har nästan alltid en hund vid sin sida och det verkar ha blivit lite av en trend. Varför kan man undra. Men svaret kommer ganska naturligt om man ser på hur en missbrukare tänker. Dom har svårt att lita på andra människor och är rädda att bli svikna för dom sviker själva sina nära och kära. Men en hund är dig trogen, den sviker inte. Oavsett vad du gör så förlåter hunden för den vet inte bättre.

Hunden har inget val. Det är människan som har makten att välja åt dom och det är fasligt synd att hunden hamnar i dess klor. För det är vanligare än man tror att missbrukaren som har en hund slår den och inte hinner att gå ut med hunden i tid. Jag anser att fokuset även ska ligga på hundar eller djur i allmänhet som blir utsatta för misshandel. För vad är ett liv värt i dina ögon? Jag kan bara svara för mig och göra min röst hörd.

Jag tycker att man ska vara uppmärksam som uppfödare av djur till vem man säljer dom små hjälplösa liven. Sälj inte till vem som helst och se inte bara till pengarna i första hand. Det är erat ansvar att se till att följa det djur ni sålt. Så att det blir svårare för en missbrukare att skaffa djur.

Ps. Hundvalpen har inget med artikeln att göra, den är lånad från en gullig tjej D.s

Skrivet av: Linda

 

Relaterade länkar

 

 Av: Linda79

Datum för publicering

  • 2008-07-24
Anmäl
2008-07-24 11:41 #1 av: MIRJAMI

Jag tycker med att dessa människor ska inte ha djur, och kunna göra vad de vill mot detta stackars djur!!

Anmäl
2008-07-24 12:25 #2 av: AnneN

Kan hålla med om att väldigt många missbrukare inte ska ha djur för att de inte klarar av att ta hand om dem och/eller inte är snälla med dem. Men det finns även väldigt många missbrukare som är jätte snälla med sina djur och tar mycket bra hand om dem, så dra inte alla över samma kant =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-07-24 12:59 #3 av: [aspie]

#0 som uppfödare bör man vara mkt uppmärksam på vem man säljer till, men hur kan de veta/se. Tänk om det är en psykopat eller en med psykopatiska drag eller förresten det spelar ingen roll, en del människor är fenomenala på att luras. så många hundar hamnar fel ändå. Det är en av anledningarna till att jag inte skaffat valpar på mina hundar. Jag skulle aldrig kunna sälja mina valpar för jag har mkt svårt att lita på andra människor.

Dessutom vet jag att många idkar avel bara för att tjäna pengar. Det borde kollas upp ännu mer nogrant tycker jag.

När det gäller missbrukare så håller jag med #2 man kan inte dra alla över en kam. Det finns faktiskt missbrukare som tar bättre hand om sin hund är vissa andra. Ja. en del missbrukare tar bättre hand om sin hund än sig själva.

 

Anmäl
2008-07-24 13:11 #4 av: Linda79

#2: Jag drar inte alla över en kam utan detta var en artikel riktad till dom som ej sköter sina djur. Jag kan inte ta med allt för då skulle listan bli lång.

Jag gör artiklar om saker jag tycker är viktiga.

Det är toppen att ni tycker till även om ni inte tycker som jag.

Ljus och kärlek!

Anmäl
2008-07-24 13:44 #5 av: Aicha

jätte bra artikel..!!!

Anmäl
2008-07-24 17:09 #6 av: Fredde83

Jättebra skrivet, men även jag håller med #2. Jag är f.d missbrukare och min hund är nu 5 år gammal. Jag får hela tiden beröm för att han är så väluppfostrad och verkligen njuter av livet, jag skulle hellre dö än att se min hund fara illa. Även mina vänner dom har/har haft djur tar väldigt bra hand om dom.

Håller med #3 oxå att en del tar t.o.m bättre hand om djuret för man bryr sig inte särskilt mycket om sig själv när man är fast i missbruket.

Tyvärr är det dock ofta så att folk i största allmänhet blundar en hel del för djur som far illa. Det borde vara allas ansvar att försöka få hjälp till dom djur man misstänker far illa oavsett om det är en missbrukare som har djuret lr en "vanlig" människa.  

Anmäl
2008-07-24 17:16 #7 av: Linda79

#6: Du ska ha massor beröm för att du tar hand om din hund och att du gjorde det även när du missbrukade. Det är inte alla som tar sitt ansvar när man tampas med sådana problem. Starkt gjort...Flört

Jag lovar att jag inte dömer någon efter håren utan jag lyssnar till varje individs historia för alla har olika livsöden att förtälja. Och för det mesta är alla lika nyanserade och spännande. På sitt eget lilla vis.

Väl mött// Linda

Anmäl
2008-07-25 11:51 #8 av: AnneN

#4 jo jag förstod att det var så du tänkte, men jag ville ändå påpeka att inte alla missbrukare är djurmisshandlare just för att en del som läser på forum bara går efter exakt de ord som är skrivna och inte läser mellan raderna =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-07-29 02:13 #9 av: Hawknestgrove

Toppen att du tog upp detta. Alltså bör alla verkligen kolla upp, vart de placerar sina djur. Gäller allt, från vandrande pinnar till häst.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-07-29 12:51 #10 av: AnneN

Det har kommit ett förslag nu som jag hoppas går igenom om ett centralt register över alla i Sverige med djurförbud som även privatpersoner ska ha tillgång till.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-07-30 01:40 #11 av: Hawknestgrove

Det låter bra!!!!!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-07-30 02:17 #12 av: MIRJAMI

#6 Du ska vara stolt över din hund....och att du har tagit hand om den fast du har haft dina broplem!!!! Ja...jag läste genom den där artickeln...och drog nog de flesta över en kant då jag tänkte på bla. mitt ex och hans beende ang. alkoholen och om hans skulle ha ett djur. Men jag ska inte dra alla över en kant....utan det finns säkert de som klarar att ta hand om sina djur fast de har missbrukar broplem.

Anmäl
2008-08-04 19:55 #13 av: chik

Jag tyker att kan man inte ta hand om sig skälv så skall man inte ha något djur.O det gjäller alla mäniskor. Det fins så många som inte kan ha hand om djur o det är omöjligt att veta förän man har umgås med dom..Jag vet..Många vet hur det fungerar teoretist men kan inte det praktiska...

Så i dag är det många djur som får lida....

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2008-09-09 06:41 #14 av: Tatsja

Detta gäller inte bara djuren utan också barn.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.