Allmänt

Vad är biologi värt?

2008-12-15 12:47 #0 av: anlica

Vad pratar vi egentligen om när vi babblar biologi och föräldraskap i samma andetag?

 

Jag får ofta höra att det är viktigt att jag "ser till" att barnen har en bra kontakt med sin biologiska pappa. Jag ska underlätta, stötta, medverka, samverka och framför allt sätta barnens behov i första rummet!

 

Jag tycker att jag gör det, sätter mina barns behov först. Det jag däremot alltmer börjat tvivla på är om allt det andra verkligen är till deras bästa? Vad är det för fel på världen? Varför kan folk inte se det jag ser, varför räknas inte min bedömning om den inte är "passande" i allmänhetens ögon? Varför gör man i splittrade sk kärnfamiljer ett likamed-tecken mellan biologi och att vara förälder? Hur kommer det sig att samma människor i nästa andetag kan stå och säga att ett adopterat barn naturligtvis är lika älskat och precis lika mycket ens eget barn som ett biologiskt! Herregud, att bara antyda något annat!!

 

Jag antyder ingenting i den vägen, jag står för min åsikt i det fallet: Ett föräldraskap handlar om mycket mer än celldelning, en adoptivförälder kan vara en minst lika bra förälder som en biologisk.

 

Så varför snackar jag adoption då? Jo, för jag tycker att det är ett rätt bra exempel på när folk i allmänhet egentligen säger två helt vitt skilda saker, men bekvämligen låtit bli att tänka efter, läsa in sig, ställa obekväma frågor till livet. Istället följer man vinden dit den blåser och skapar sig en allmänhetens lilla kom-ihåg-lista där de accepterade åsikterna varken granskas eller jämförs. Det är helt enkelt "rätt" att biologi i det ena fallet är av absolut största vikt men i nästa stund något som man kan räkna bort nästan helt och hållet.

 

Obehagliga upptäckter senare är också något jag funderat lite på ibland när någon riktigt trångsynt människa informerat mig om hur det är mitt ansvar, min plikt som mamma, att bygga en relation mellan barnen och deras biologiske far. Varför ska jag ljuga i barnen att hans föräldraskap fungerar bra? Varför skulle de över huvud taget tro mig? Och den dagen de upptäckt alla obehagliga sanningar, hur ska jag då rättfärdiga att jag svikit dem, inte vågat ta strid för dem, backat upp idiotierna, ursäktat övertrampen? Att jag valt hans sida, inte deras. Svara mig den som kan: Av VILKEN anledning skulle mina barn må bra av att jag sviker deras känslor, tankar, utveckling, behov, integritet, osv i all oändlighet för att istället visa mig lojal med någon som inte ens begriper vad ordet innebär?

 

 

                                      © anlica 2008

 

Anmäl
2008-12-15 22:57 #1 av: destroyed

jättebra skrivet

Anmäl
2008-12-19 10:05 #2 av: LadyinBlack

I all hast.. Instämmer!! Folk köper ALLT , som är PK!!!  

Anmäl
2008-12-19 18:17 #3 av: Hawknestgrove

Nu fattar dumma Gunilla noll.... Vad är PK???????

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-12-22 13:13 #4 av: anlica

PK betyder politiskt korrekt, dvs den åsikt som är allmänt accepterad.Glad

Anmäl
2008-12-22 18:18 #5 av: Hawknestgrove

Ok, då fattar jag1 Tack!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.