Lagar

Vuxnas kontakter med barn i sexuella syften

2009-06-15 19:21 #0 av: David

Ett nytt brott införs i 6 kap. brottsbalken – kontakt med barn i sexuellt syfte. (groomin/gromning) Brottet tar sikte på kontakter med barn, till exempel på Internet, som riskerar att leda till sexuella övergrepp vid ett fysiskt sammanträff ande med barnet.

Brottet omfattar den som, i syfte att mot ett barn under 15 år begå vissa sexualbrott, träffar en överenskommelse med barnet om ett sammanträffande samt därefter vidtar någon åtgärd som är ägnad att främja att ett sådant sammanträffande kommer till stånd. Straffet är böter eller fängelse i högst ett år.

Vidare utvidgas bestämmelsen i 6 kap. 14 § brottsbalken om ansvarsfrihet i vissa fall för att kunna tillämpas även beträffande det nya brottet.

Lagändringarna träder i kraft den 1 juli 2009 (prop. 2008/09:149).

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2009-06-15 19:34 #1 av: Hawknestgrove

Jättebra!

OCh toppen att du tar upp det. Hum... finns det inte någon sida här på fokus, som har tonårsbarna som specialitet? HAde varit bra att länka hit.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.